Co zjeść?

produkty lokalne:

cukiernia Andraka

Andraka Firma Cukiernicza Czy ktoś z Was jeszcze nie słyszał o słynnych sękaczach od Andraki? Od wielu lat są nieodłącznym elementem niemal wszystkich imprez okolicznościowych takich jak: wesela, komunie, chrzciny, pogrzeby itd. Turyści odwiedzający nasz punkt swoje pierwsze kroki zazwyczaj kierują właśnie do cukierni, w celu nabycia tradycyjnego wyrobu. Ale Cukiernia Andraka to nie tylko sękacze. W swojej ofercie posiadają również: mrowiska, marcinki, brzozy, torty, makowce, serniki, szarlotki, keksy, pierniki oraz wiele, wiele innych słodkich pyszności
Cukiernia Andraka, to rodzinna firma, trudniąca się w tej branży od 1987 roku.
Jesteście ciekawi jak wygląda proces tworzenia sękaczy i mrowisk? Zapraszamy do obejrzenia filmu 
Wszystkie informacje znajdziecie na stronie internetowej www.andraka.pl

gospodarstwo agroturystyczne.
Elżbieta i Stefan muchla

Gospodarstwo Agroturystyczne z przysmakami tatarskimi od Państw Elżbiety i Stefana Muchlów z Suchowoli.

Najważniejszym produktem, którego można spróbować w gospodarstwie jest pierekaczewnik (z certyfikatem GTS). Oprócz niego różnorodne inne dania i wypieki tatarskie, jak np. listkowiec, czebureki, pieremiacze.

Tel. 85 712 43 27 

elamuchla@gmail.com

Olszański smak

Olszański Smak: Sery podpuszczkowe Oksany Tomaszewskiej.

W gospodarstwie rolnym Oksany Tomaszewskiej w Olszańce wytwarzane są tradycyjnym sposobem wyroby mleczne: sery podpuszkowe, dojrzewający i wędzony twaróg oraz masło.

Sery można nabyć zarówno na miejscu, jak i podczas lokalnych targów i jarmarków.

Olszanka 11, 16-150 Suchowola

 tel: 504 557 946

 

gdzie zjeść:

okno na biebrzę

Okno na Biebrzę – restauracja w Pensjonacie 'Poniatowski’

ul. Białostocka 68A 16-150 Suchowola

tel: 85 722 07 20

Skip to content